{:en}She’s qualified for two A-finals and a B-final despite not having ridden her horses all winter.

Mette Mannseth is a master trainer and teaching at Hólar and this winter she’s ridden competitions in the icelandic “Meistaradeildin”. This weekend, however, she’s in Herning where she’s qualified for the final in T2 and F1 with the 12-year old WC-stallion and former icelandic champion Stjörnustæll  fra Dalvík and the B-final in F1 with the 10-year old Kiljan frá Þúfum.

And Mette Mannseth is quite satisfied with being in Herning.

“I’m very happy to be here. Really, it couldn’t be better, nothing to complain about,” she says with a smile.

The programme itself could have gone better, she says.

“In the T2 Stjörnustæll got an applause in the loose rein, so he got a bit eager and I had to correct him. Hopefully it’ll go better in the final,” Mette tells us about the programme for which she scored 6,90 points.

In the fivegait she got 6,93 points for what she calls a “safe” ride where she prioritized getting all the gaits right.

“In the final I can push him a bit more and get more power and energy. I think we can get a few more points there,” she says – so Rasmus Møller and Søren Madsen, who are in the lead of the F1, might watch out.

Stjörnustæll scored 7,86 in the final at the 2014 icelandic championship.

Mette Mannseth is originally from Norway but lives in Iceland. Both horses are now owned by Arild Haukanes in Norway. Stjörnustæll has been out of Iceland for a few years, whilst Kiljan was exported last fall after the icelandic championships.

This means that Mette has not ridden them for a while before participating in Herning.

“But they’re both in a good shape, so it’s fine. Kiljan has been in training at Nils Christian Larsen for a month.”

It was in fact Arild Haukanes who decided that Mette should come to Herning and ride.

“He wrote me one day and told me that he had signed me up,” she says with a smile.

The plan is to try and qualify for the nordic championships, and Icehorse Festival is perfect for that, because it’s an indoor WRL-event with no rain or wind to disturb the riding, Mette says.

“It’s fantastic to be able to ride indoors. I don’t know if I would have come had it been outdoors, because the weather can be really bad in the beginning of april – you never know. But this is perfect.”{:}{:da}Hun er i to A-finaler og en B-finale, og det endda på trods af, at hun næsten ikke har redet hestene hele vinteren.

Mette Mannseth er master trainer på Hólar og har i vinter redet konkurrencer hver weekend i den islandske turnering “Meistaradeildin”. I denne weekend er hun dog i Herning, hvor hun med den 12-årige VM-hingst Stjörnustæll  fra Dalvík har kvalificeret sig til A-finalen i T2 og F1, og B-finalen i F1 med den 10-årige Kiljan frá Þúfum. Og Mette Mannseth er meget tilfreds med at være med til Icehorse Festival.

“Jeg er meget glad for at ride her. Det kunne virkelig ikke være bedre, der er ingenting at klage over,” siger hun med et smil.

Selve ridtene på Stjörnustæll kunne dog være gået bedre, lyder hendes egen vurdering.

“I T2 fik han klapsalver med på vejen, da vi red for løse tøjler, så da blev han lidt for ivrig, og jeg måtte korrigere ham. Forhåbentlig bliver det bedre i finalen,” siger Mette Mannseth om programmet, som hun fik 6,90 points for.

I femgangen, som Mette og Stjörnustæll fik 6,93 points for, red hun efter eget udsagn et “sikkert” program, hvor hun prioriterede at få alle gangarter til at spille.

“I finalen kan jeg trykke lidt mere til, så det bliver lidt mere kraftfuldt. Jeg tror, at der bliver lidt mere at hente dér,” siger hun og lægger dermed op til, at Rasmus Møller og Søren Madsen, som ligger i spidsen af feltet, får hård konkurrence.

Stjörnustæll gik i 2014 islandsmesterskaberne i F1 til hele 7,86 i finalen.

Mette Mannseth er oprindelig fra Norge, men bor på Island. Begge hendes heste er ejet af Arild Haukanes i Norge, men mens Stjörnustæll har været ude af landet i flere år, blev Kiljan først eksporteret sidste efterår efter Islands-mesterskaberne.

Det betyder også, at Mette Mannseth stort set ikke har redet på nogen af dem længe.

“Men de er begge i god form, så det går fint. Kiljan har været hos Nils Christian (Larsen, red.) i en måned og blive holdt i gang”.

Det var da også Arild Haukanes, som bestemte, at Mette Mannseth skulle komme til Herning og ride.

“Han skrev til mig en dag, at nu havde han altså meldt mig til,” griner hun.

Planen er nu, at hun skal forsøge at kvalificere sig til Nordisk Mesterskab, og det er Icehorse Festival perfekt til, fordi det netop er et indendørs ranglistestævne. Her er hverken regn eller blæst til at forstyrre ridningen, mener Mette.

“Det er helt fantastisk at ride indendørs. Jeg ved ikke, om jeg var kommet, hvis det havde været udendørs, fordi vejret kan være skidedårligt i begyndelsen af april. Men det her er helt perfekt”.{:}